Over Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het grondgebied beslaat circa 2.057 km².

De Canarische eilanden zijn ontstaan door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. De eilanden zijn miljoenen jaren geleden uit de Oceaan omhoog gerezen.

De Teide-vulkaan is met zijn top van 3.718 meter de hoogste berg van Spanje en deelt het eiland in twee klimaatzones in:

  • Het frissere en vochtiger groene noorden met als belangrijkste trekpleister de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife en het Anagagebergte 
  • Het zuiden is warmer en droger met als toeristisch hoogtepunt Los Cristianos en Playa de las Americas. 

Van het Anaga-gebergte in het noordoosten van Santa Cruz tot aan het Teno-gebergte in het uiterste westen loopt een hoge bergrug die steil naar de oceaan afloopt. Dit hele gebied is beschermd natuurgebied. De mogelijkheden voor wandelaars zijn eindeloos.

Tenerife is ook een bruisend eiland. Het nachtleven en de winkels die je in het zuiden aantreft, vooral op Playa de las Américas, tarten elke verbeelding. Daar is ook het hypermoderne shoppingcenter Siam Mall gevestigd.

Maar er zijn evenzeer rustige plekjes te vinden zoals Palm-Mar. Van hier uit bereik je de toeristische hotspots in minder dan 10 minuten.

Ook golfers komen aan hun trekken: er zijn maar liefst 4 '18 holes' golfresorts in het zuiden, op slechts 3 km van Palm-Mar bevindt zich het '9 holes' terrein Los Palos.

Het ideale klimaat in het zuiden en de extreem zuivere lucht verdienen een bijzondere vermelding.

Vliegen naar Tenerife-Zuid TFS?